Skip Navigation to Content
Artikler

Hvad søger vi i vores politikere?

admin | oktober 9th-2022 | 3 Comments
HomeArtikler

Når vi skal stemme ved det kommende folketingsvalg, så er der nogle ting, der går igen for hver af os – nogle faktorer der afgør, hvor vi vælger at placere vores kryds. Når vi stemmer ved folketingsvalget, så lægger vi enormt meget tillid hos vores politikere – vi stoler på, at de folk vi stemmer på, er de, der kan føre vores synspunkter og holdninger ud i samfundet. Det er en stor ære, og den må man gøre sig fortjent til. For os alle gælder, at vi har nogle ting, der er af afgørende betydning for, hvordan vi stemmer – disse ting kommer vi ind på herunder. 

Vores mærkesager

Hvad end vores mærkesag er klimapolitik, skatter og afgifter, socialt ansvar eller ældrepleje, så er det fælles for os alle, at mærkesagerne er det, vi først og fremmest vil se i vores partier og hos vores politikere. Vi vil se vores holdninger, livs- og menneskesyn afspejlet i vores folketingskandidater, ellers kan de kigge langt efter vores stemme. 

Deres integritet

En politiker skal have integritet, hvis vi skal stemme på vedkommende. Integritet er, når der er sammenhæng mellem værdier, handlinger og holdninger. Det er vigtigt for os, når vi går til stemmeboksen, at vi stoler på, at vores politikere handler for det, de tror på – det, vi tror på og grunden til, at vi sætter vores stemme, hvor vi gør. 

(Tro)værdighed 

Sidst med ikke mindst, så er det vigtigt for os, at vores politikere er troværdige. Denne må ikke forveksles med integritet. Hvor integritet handler om, at man handler med udgangspunkt i sine kerneværdier, så handler troværdighed om, at man faktisk er ærlig omkring disse værdier. Troværdighed handler om, at man som politiker ikke går på valg på noget, man ikke selv tror på – at man ikke lover noget alene for at vinde stemmer. Når vi oplever, at en politiker svigtet på troværdigheden, så anser vi det for uværdigt, og så søger vores stemme et andet sted hen. 

Leave a Reply