Skip Navigation to Content
Artikler

Hvordan finder jeg det stærkeste billån? 

admin | april 30th-2021 | No Comments
HomeArtikler

Hvordan finder jeg det stærkeste billån? 

Er man på udkig efter en hel ny bil eller ønsker man at få skiftet den ældre ud med en miljøvenlig, men har næppe finanserne til det? Så kan et billån være en god beslutning for en. Hvis du skal have et billån er der som udgangspunkt to udgaver ; om det bør være med eller uden sikkerhed i faretøjet. Forskellen på de 2 er at lånudbyderen kan tilbyde billån med sikkerhed i bilen, hvor der så tinglyses pant i bilen, det vil sige långiveren har andel i faretøjet. Det vil dermed sige, at hvis man som låneren ikke følger betalingsforpligtelserne, som er ved billånet kan långiveren tage bilen tilbage og tilbagsælge den til første sælger bilen for dermed at kunne indfri bilånnet man har taget. Det kan være en smart løsning, hvis man overbevist om at du kan indfrie sine betalingsbetingelser over løbetiden, da det her tit kan være lukrativt for låntageren at påtage dette billån. Da renten over løbetiden tit er mere lukrativt. 

Afgørende faktorer at være opmærksom på, når du starter et billån 

De 2 vigtigste elementer du skal kigge på, når man skal optage et bådlån er lånebeløbet og løbeperioden. Lånebeløbet er det beløb i DKK man låner af udbyder for at kunne tilskrive sig motorcyklen. Løbetiden er den længden på lånet, som lånet skal afdrages over. Lånebeløbet er derved den mængde likvider man skal anvende til erhvervelsen af motorcyklen. Så det er noget du selv kan ændre på alt efter af hvilken båd man slutter med at købe. Løbetiden kan ligeledes reguleres alt efter hvor mange penge du har råd til at afbetale MC lånet på årsabasis. MC lånet kan faktisk blive mereomkostningstungt ved at man har en lang betalingsperiode.  

Hvor skal I tage dit MC lån? 

Hvis du skal vælge hvordan man bør tage sit bådlån er det afgørende at kigge på den enkelte rente på det billån I vil have. Fx, hvis du sidder og bør have en ny MC lån er det dejligt at vide om man har penge til at foretage det MC lån. En klog måde at holde overblik er at tarte en dialog med sin bank for at efterspørge hvordan din likvider ser ud og hvad du har penge til. Her kan en selvfølgelig justere det en smule alt efter om du finder sin ønske bil og så kan du stige det en anelse. Det er naturligvis at træffe noget, som du kan afbetale på længere sigt. Når man bør træffe hvordan ens bådlån skal være er det lækkert at vide hvor mange penge man har i sit månedlige budget til at betale af på det pågældende billån.  

Ny eller gammel båd 

Det er intelligent at du overvejer den normale værdi forringelse som bilen får med tiden. Og om man kan komme ud af et uoverskueligt bådlån, for hvis bilen har fået så høj en værdinedsættelse, så du ikke kan figøre sig af MC lånet ved at sælge den. Sidder du og betaler for ingenting og det er selvfølgelig det du mest vil slippe for. Derfor er det intelligent, at man ved at det er denne båd du vil have i en lang periode. Ved en ny bilen får de den mest omfattende værdiforringelse, når bilen forlader forhandleren. Derfra nedsættes motorcyklen ej så stejlt i vurdering. Når du ser på en gammel bil, som er anvendet eller andet er det intelligent at du for kontrolleret standen af bilen.  

Så når man træffer at afbetale MC lånet over 10 år, men du sælger bil efter 5 år, så afbetaler man måske på en motorcykel du ikke mere har, hvilket ej er hensigtsmæssigt.  

Når du for eksempel skal købe en bil og derfor har brug for et MC lån, så er der nogle regler for at man kan optage et MC lån.  Man bør være fyldt enogtyve år gammel, du skal have en årlig indtjening på 180.000 kr  

Som lånoptager er der 2 løsninger i forhold til om det skal være med eller uden førbetaling, altså, at du forudbetaler en andel af det fulde beløb fra start af. De fleste långivere kræver i dag, at du lægger ti-tyve provent af det samlede beløb af med det samme ved køb af en ny motorcykel.  
 
Det kan være rigtig smart at indhente tilbud fra mange forskellige lånudbydere før du påtager et valg om hvor du skal optage sit billån henne, da der som oftest er en forskel. 

Leave a Reply