Skip Navigation to Content
Artikler

Ting at overveje, når du køber hundefoder til din hund

admin | december 29th-2021 | No Comments
HomeArtikler

Der er meget at overveje, når du skal købe hundefoder. Har foderet et højt indhold af protein? Indeholder det alle de vitaminer og mineraler, som din hund har brug for? Når du køber en pose, indeholder den så også kosttilskud som omega -3-fedtsyrer eller probiotika? Hvor meget skal jeg fodre min hund hver dag? Det er alle spørgsmål, som vi skal stille os selv, før vi beslutter os for, hvilket mærke hundefoder vi vil have til vores pelsede ven. I denne artikel vil vi nævne nogle ting, du bør tænke over, før du køber en hvilken som helst type kæledyrsfoder, så du kan træffe et informeret valg!

Proteiner

Protein er det vigtigste næringsstof, som alle hunde har brug for for at leve et langt og sundt liv. Hund er kødædere, og i kød er der masser af proteiner. Sørg for, at hoveddelen af din hunds foder består af proteiner.

En god tommelfingerregel er at finde et foder, der indeholder mindst 18 % protein. Dette sikrer, at din hund får de næringsstoffer, den har brug for, uden at der er for meget fyld i kosten. Find det rette foder her.

Korn

Hvis du kigger på foderet, du kan købe i dit lokale supermarked, så læg mærke til, hvor meget korn der er i på ingredienslisten. Hvis korn står øverst og først, så er det fordi at størstedelen af indholdet består af korn. Hvilket jo ikke hænger sammen med, at hunden har mest brug for proteiner. Grunden til det er, fordi korn er et billigt at producere end kød, så allerede dér bør du undgå at købe det billigste hundefoder, du kan finde, fordi det ikke er sundt for din hund.

Hvis du alligevel beslutter dig for et hundefoder med korn, skal du sørge for, at det er fuldkorn i stedet for forarbejdede kornprodukter som hvide ris eller majs.

Vitaminer og mineraler

Hunde har også brug for visse vitaminer og mineraler for at forblive sund. Kig efter foder, der indeholder calcium (for stærke knogler og tænder), fosfor, jern, zink, glucosamin, omega 3-fedtsyrer (som giver sund hud og pels).

Retningslinjer for daglig fodring

Når du har valgt den bedste type foder ud fra din hunds ernæringsmæssige behov, er det tid til at tænke på, hvor meget du bør fodre din hund med dagligt.

De fleste poser med dyrefoder indeholder den anbefalede mængde, som du bør give din hvalp, men hvis ikke – er der to måder, du kan finde ud af det på:

  1. Spørg din dyrlæge om vejledning
  2. Se på, hvad der står på selve posen eller æsken.

Leave a Reply