Skip Navigation to Content
Artikler

Derfor bør du besøge kunstgallerier i Danmark

admin | marts 14th-2022 | No Comments
HomeArtikler

Vi har alle siddet på en stille og rolig søndag, og iagttaget vores hjem. Kigget rundt i stuen, med en følelse af, at der mangler noget. Men rummet er egentlig fyldt ud med møbler, så hvad mangler der?

Du kigger her, op fra gulvet på den hvide tomme væg og finder hurtigt problemet. Du har brugt energi og tid på at indrette dit hjem med designermøbler, fundet den rette stemning, de rigtige farver, men mangler væggene. Du finder derfor hurtigt ud af, at det der mangler i dit hjem, for at fuldende indretningen, er malerier på væggene.

Hvilke fordele er der ved at kigge på dansk kunst i virkeligheden?

Det første mange tænker, når de skal lede efter kunst på væggen er, at de ikke gider til at køre landet rundt for at besøge de store gallerier. Derfor ender det desværre ofte med, at danskere bestiller masseproduceret kunst, i form af plakater eller lign.

Der er ikke noget galt i at have plakater hængende i hjemmet, men for kunstkulturen og den unikke indretning, er det ikke positivt. Unikke malerier skaber en helt anden stemning og personlighed til rummet.

Hvad mange ikke ved er, hvor udbredt danske kunstgallerier egentlig er. Du bør indenfor 15-20 kilometers afstand kunne finde et kunstgalleri. Men hvad er fordelene egentlig ved at besøge det i virkeligheden, og er der ulemper forbundet med?

Fordelen ved at besøge et kunstgalleri i virkeligheden er, at du ser kunsten i virkeligheden som den står i det rigtige lys og farver. Dertil, kan du ofte møde kunstneren bag, eller i hvert fald høre mere om personen der har malet det, i galleriet. Du kan de fleste steder også låne maleriet med hjem, for at se om det passer ind i indretningen derhjemme.

Den store – og ret væsentlige – udfordring ved at kigge efter malerier hos de fysiske gallerier er, at de ofte har et mindre udvalg, end hvis du sidder hjemme på computeren og browser på nettet. Den ulempe fjernes, hvis du vælger at kigge online, efter malerier der taler til dig.

En fordel, hvis du vælger at kigge online, er, at kigge på et onlinegalleri hvor du får så meget som muligt fra det fysiske galleri. Det handler f.eks. om at finde et galleri online som tilbyder at vise maleriet på din væg, låneperiode, højkvalitetsbilleder og god information om kunstneren bag. Det kunne f.eks. være et onlinegalleri som Galeo. Klik her for at se deres udvalg

Leave a Reply